Offentlige Arrangementer: se punktet fælleskalender på Vorgod-Barde Portalens hovedside
Kontaktperson: 
Kjeld Kjeldgaard tlf. 61606920
En afdeling under Vorgod-Barde Motion og Fritid

 

HUSK starttidspunkt i april er kl. 18.00, derefter kl. 18.30 til september

Vi har også et "Kaffehold" som cykler hver mandag, skulle du være interesseret kan du kontakte

Henning Gregersen tlf. 51307083 eller på mail henning.gregersen@privat.dk


 

 

 

 

Vorgod-Barde Pedalklub 2018/19

 

Dato

Tid

Arrangement

Ansvarlig

26/9-18

Opstart MTB

Onsdag

18,00

Vinter træning MTB

Kjeld

29/10-18 Mandag

18,00

Madlavning starter uge 44/46/48/50

Martin

 

18,00

Madlavning starter uge 2/4/6/8/10

Martin

3/11-18

13,00

Familie tur MTB

Charlotte og John

Garmin kursus

Brian

31/12-18

10,00

Nytårstur MTB

Chr Clausen og Martin

30/3-19

10,00

Opstart      

Ove og Klynge

13/4-19

Dirty Jutland MTB

Kjeld

27/4-19

12.00

Rundt i Trehøje

Erik Andersen

29/4-19

20,15

Kaffe efter træning

Ingrid og Tommy

6/5-19

18.30

Opstartstidspunkt

4/5-19

Forårstur MTB (Fjorden rundt)

Kirsten og Kjeld

4/5-19

18.30

Forårsfest

Madholdet

12/5-19

Grejsdalen

Henrik J.

27/5-19

18,30

Klubmesterskab

Jens V. og Benny

1/6-19

Fjorden rundt

7-10/6-19

Pinsetur

Martin

13/6-19

18,30

Rundt om Laugesens have

Kjeld

15/6-19

Lady tour

Charlotte

13-16/6-19

Harzen-Turen  

Kjeld og Chr Christensen

29/6-19

Hærvejsløbet

MTB Ole P.  Racer Erik og Jørgen B.

8/8-19

18.30

Cykelløbet i sportsugen

Karsten, Hans, Chr Clausen og Bjarne A.

8/8-19

18.30

Familiecykeltur i sportsugen

Kaffeholdet

Stjerneløb Videbæk

Kjeld

31/8-19

Langtur

Vagn, Erik A. og Jørgen Brunhøj.

2/9-19

18.00

Nyt starttidspunkt

9/9-19

18,30

Enkelstart

Tage, John A. og Niels

30/9-19

19.00

Afslutning

Cykeludvalget

 

Tilmelding foregår her:

https://vorgodbardehallen.dk/cykling

Vælg mountainbike

 Det koster 150,- kr. for vintersæsonen.

 

AFSLUTNING VORGOD-BARDE PEDALKLUB 24.09.2018

BERETNING FRA CYKELUDVALGET FOR 2017 / 2018

Vi har i år 58 medlemmer på racercykler, 10 på kaffeholdet og 35 på mountainbike. Det er stort set status qou i forhold til de sidste par år.

Det har jo vejrmæssigt været en fantastisk sommer – nogle landmænd kunne sikkert godt have ønsket sig lidt mere regnvejr – men cykelmæssigt har det været kanongodt vejr med sol, varme og ikke ret meget blæst. Der har da også været rigtig god tilslutning på træningsaftenerne, hvor vi før sommerferien som regel har kunnet dele op i 4-5 hold og efter sommerferien i 3-4 hold. Det er vores indtryk i Cykeludvalget at det er gået godt og gnidningsløst med holdsammensætningen, dog har førsteholdet nogle aftener været lige få nok. Vi håber at alle føler de har haft en god sæson og har kunnet cykle med på et hold, som har passet med hensyn til både fart og distance.

Vintertræning på Mountainbike, som starter, når racersæsonen slutter, har der også været pæn tilslutning til. Der har været kørt fast hver onsdag kl. 18:00 fra hallen og mandage efter aftale. Mange er efterhånden rigtig ferme til at lave ruter og finde rundt på grusveje, markveje og stier i lokalområdet. Der er plads til flere, så mød endelig op, hvis der er flere der kunne tænke sig at prøve at køre mountainbike. Der vil blive mulighed for at nybegyndere kan låne en mountainbike af klubben, for at prøve det – det vil Kjeld fortælle lidt mere om senere.

Der har også været pæn gang i mountainbikerne i weekenderne i vinterhalvåret. Her er der ikke faste træningstider. Alle kan sende forslag til hvornår og hvor der skal cykles – sendes på mail til Kjeld, som så mailer rundt til alle torsdag eller fredag om tidspunkt og sted. Som regel er det med start fra hallen, hvor der så typisk cykles til Momhøje eller Haunstrup – ofte er der 2 hold. Nogle gange aftales ture længere væk, f.eks. Blåbjerg, Stråsø. Så mødes vi ved hallen og læsser cykler på biler/trailer.

Til Jer der vil køre mountainbike om aftenen – sørg for godt lys både foran og bagpå og at cyklen i øvrigt er klar – også en god ide at have en ekstra slange med og lidt værktøj i sadeltasken. Onsdagsholdet starter nu på onsdag.

Den 4. november var der familietur til Momhøje, som Charlotte og John havde arrangeret. Der var pænt fremmøde selvom det var lidt koldt. Efter en god mountainbiketur – nogle gik en tur i skoven – mødtes vi i pejsestuen i Momhøje til en kop varm kaffe/te og en kage af de bedre – det var hyggeligt med ild i pejsen også. Tak for et fint arrangement til Charlotte og John.

Madlavningsholdet har også været aktive i vinterhalvåret. Den består af 16 af klubbens mandlige medlemmer, som hver anden mandag aften laver mad i skolekøkkenet under Vickeys kyndige ledelse. Vickey sørger for indkøb, opskrifter – ja og efter hvad jeg hører, så laver hun også det meste af maden – tak for indsatsen til Vickey.

Nytårsaftensdag havde Martin og Christian Clausen inviteret til nytårstur på mountainbike, hvor vi mødtes kl. 10 i Barde. Efter en cykeltur på et par timer, blev der serveret nytårspølser i Christians garage. Et rigtigt hyggeligt arrangement, som nu vist er blevet en fast tradition. Tak for det Martin og Christian.

Lørdag den 20. januar var der mountainbiketur Fjorden Rundt, som Klynge og Hans havde arrangeret. Nok ikke lige det klogeste vi har præsteret. Turen skulle egentlig have været i oktober, men der kunne vi ikke lige finde en dato der passede, så det blev januar i stedet. Vi havde skrevet i invitationen at turen blev aflyst, hvis det var møgvejr. Vejrudsigten så fornuftig ud, så vi aflyste ikke. Vi mødtes en pæn flok lørdag morgen i Skaven – startede med kaffe og rundstykker og en lille en til at varme os på. Så cyklede vi mod Bork og var kun lige kommet afsted da det begyndte at sne så vi blev våde fra starten. Vejen var mange steder isglat og vi havde det første styrt inden Bork. Vi var nogle der overvejede at droppe det og i stedet tage i sauna i DGI Huset. Men så kom solen lidt igen og vi fortsatte. Men der kom flere byger og alt i alt en meget våd og kold tur rundt om fjorden. Der var ikke nogen der lige skulle sidde og have en øl efter turen. Vi skulle bare hjem og have varmen.

Som et plaster på såret blev der så arrangeret en ny tur Fjorden rundt d 5. maj, hvor vi havde dejligt varmt vejr og kunne cykle i korte ærmer. Alle havde en dejlig tur den dag og om aftenen var der fest i skolen, hvor madlavningsholdet stod for menuen.

Lørdag den 24. marts var der opstart på racere. Pænt fremmøde på en dejlig forårsdag. Efter en cykeltur på ca. 1½ time var der varm suppe i skolen og en snak om den forestående sæson. Der var 3 nye ryttere, men de er desværre alle stoppet igen.

Mandag d. 23. april var der fælles kaffe i hallen efter træning, hvor der blev evalueret og mulighed for evt. at justere på nogle ting. Der var ikke mange forslag til ændringer, men folk hyggede sig.

Den 28. maj var der klubmesterskab, som Charlotte og Alex stod for i år. Godt vejr og pænt fremmøde. Bagefter kaffe og en kage af de bedre. Klubmester i år blev Jens Volsmann og Hans Kurt Clausen. Klubmesterskabet i Pedalklubben er jo lidt speciel, idet man gætter hvilken tid man kan køre en på forhånd given rute, hvor man kender distancen. Man må ikke benytte hverken ur, speedometer eller ur. Derved er alle i princippet lige uanset om man er hurtig eller langsom – det gælder blot om at gætte den tid man kører ruten på. Ret fantastisk som nogle kan ramme inden for få sekunder. Tak for et godt arrangement til Charlotte og Alex.

18. – 21. maj havde vi den årlige pinsetur til Bryrup Camping. Ca. 10 familier kom om fredagen – nogle havde lejet hytter og andre havde selv campingvogn med. Karsten havde hestetrailer med, dog uden heste, men med vores store telt, grill m.m. Man kan se at det er rutinerede folk, for i løbet af mindre end en time, var vores fællestelt slået op og vi kunne holde rejsegilde med en dåsebajer. Om lørdagen kom der flere til. Efter en god morgenmad cyklede vi en tur på ca. 3 timer rundt i det skønne østjyske terræn. Herefter dejlig frokost i fællesteltet på campingpladsen og efter en morfar var vi så som sædvanlig nede ved søen for at spille beacvolley. Om aftenen fællesspisning og hygge i teltet, bl.a med sang fra Pedalklubbens sanghæfte. Tidligt i seng som vi plejer 😊 Søndag gik cykelturen for de fleste ind til Silkeborg for at få en kold fadøl / sodavand ved slusen og hjem igen via den gamle jernbane, som er lavet til cykelsti – rigtig flot tur. Endnu engang en rigtig hyggelig pinsetur.’

7.- 10. juni havde vi den årlige Harzen-tur. 25 deltagere var med i år og vi boede på vores stamhotel Maritim Braunlage. Som noget nyt i år var der en hel del der havde mountainbike-cykler med. Jeg var selv en af dem – en fantastisk og helt anderledes oplevelse – her kommer vi virkelig ud i den flotte natur og meget anderledes end at cykle racer i Harzen. Vi havde nogle gangen lidt problemer med at følge ruterne – kom bl.a. på vandre stier med store sten og kørte forkert, men så så vi jo noget, som vi ellers ikke ville have set. Som sædvanligt en rigtig dejlig Harzentur, hvor vi fik cyklet noget bjergkørsel og ikke mindst hvor det sociale fællesskab er i højsædet. Tak til Kjeld og Christian for jeres altid veltilrettelagte Haarzentur.

Den 16. juni havde Kirsten arrangeret sommertur på ca. 160 km. Ca. 20 deltagere hvor vi startede med at køre til Ry (i bil). Her startede cykelturen så, hvor vi startede med at køre ad de små snoede og bakkede veje mod øst, helt ud til havet, forbi Norsminde og hjemad via Skanderborg. Ind imellem en våd tur, men heldigvis bliver cykeltøj hurtigt tør igen og alle tog det med godt humør. Tak til Kirsten og Kjeld for en fin tilrettelagt tur.

Den 9. august havde vi så Pedalklubbens eget cykelløb i forbindelse med sportsugen. Det er den sædvanlige rute på 59 km med start fra hallen. Heldigvis var det godt vejr og der deltog hele 119 på racere og 70 på familieturen. Efter cykling var der pølser og øl/vand i teltet. Et velafviklet arrangement og tak til Karsten som er primus motor – og også tak til de mange andre frivillige – faktisk ca. 20 – for at kunne afvikle cykelløbet.

Den 1. september var der langtur – i år arrangeret af Benny og Martin. Der var 23  med og som sædvanligt er det kun arrangørerne der kender ruten. Vi mødte op kl 8 ved hallen, fik læsset cykler på bilerne og så afsted. Det viste sig at vi skulle starte fra Dollerup Bakker syd for Viborg, hvor vi startede med kaffe rundstykker. Herefter en fantastisk flot tur gennem Hald Ege, gennem Viborg og forbi Nørre og Søndersø, igennem en masse små hyggelige byerb og landskab – frokost ved Tange Sø og tilbage til Dollerup Bakker. Rigtig fin tur og tak til Benny og Martin for en dejlig dag. Om aftenen mødtes vi så til spisning og hygge hos Benny og Vickey i Fjelstervang.

Den 10. september havde vi den årlige enkelststart, som Tage og Niels stod for. Der var 21 deltagere og hurtigste M var Kristian Bærentsen og hurtigste K var Kirsten. Efter enkeltstarten var der kaffe og kage, øl/vand i hallen, hvor resultaterne blev offentliggjort og pokaler overrakt. Tak til Tage og Niels m.fl. for et godt arrangement.

Så har der været flere løb rundt omkring som nogle af klubbens medlemmer har deltaget i – Rundt i Trehøje, Grejsdalsløbet, Fjorden Rundt, Rundt om Laugesens Have, Hærvejsløbet, Lady Tour Tjørring, Snejbjergløbet, Stjerneløbet Videbæk – og måske er der flere. Uden for landets grænser er der så 4 af klubbens medlemmer der har været nede at cykle i Dolomitterne – måske en af dem selv vil fortælle lidt om turen – vi har set nogle fine billeder på Facebook derfra.

Det var lidt om hvad der er sket i Pedalklubben i 2017 / 2018.

Hans Jørgensen

EVALUERING – RIS – ROS – KOMMENTARER – FORSLAG:

  • Forslag om en ”senior-/kulturgruppe” på Harzenturen. Hvor der er færre højdemeter og tid til at man kan se noget af det man kommer forbi, f.eks. gå ind at se en kirke m.v. Kjeld vil gerne lave passende ruter.
  • Forslag om aftentur til Kibæk Cykler v/ Søren Kousgaard. Hans søn Thomas, som er medindehaver af butikken har været med som mekaniker for Sky-holdet. Kunne være spændende at høre lidt om og samtidig se hvad de har af cykler og tilbehør i butikken. Cykeludvalget kontakter Kibæk Cykler.

KLUBBLAD

Niels Isen har været redaktør på klubbladet i de ca. 20 år det har eksisteret. Han ønsker at stoppe i hvervet, da det efterhånden fylder for meget. Niels fik en stor tak for sit store arbejde igennem mange år – han er altid god til at krydre bladet med humoristiske tekster, billeder og lune kommentarer. Charlotte overrakte ham 2 flasker vin, som han kan dele med sin sportsdirektør.

Cykeludvalget indstiller at klubbladet fremover droppes. I stedet anbefales at alle medlemmer er opmærksom på at lægge billeder og tekst ind på Pedalklubbens Facebook gruppe – det kan være fra en træningsaften eller fra et arrangement – skal bare have noget med cykling at gøre. De der er sat på som ansvarlige for de enkelte arrangementer i løbet af året, skal lige huske at sørge for at der bliver lagt billeder og tekst på Facebook. Alt kommunikation vedr. kommende arrangementer, tilmelding, tidspunkter sker via mail – sendes til Kjeld, som rundsender til alle.

VALG AF ÅRETS RYTTER

Gunner Korshøj blev valgt. Han er altid god til at finde nye, spændende ruter og en god cykelkammerat. Gunner takkede for valget og afslørede at han i 2019 skal med Team Rynkeby til Paris – og som han sagde, det ville aldrig have været en mulighed, hvis ikke han var kommet i gang med at cykle i Pedalklubben.

VALG TIL CYKELUDVALGET

Martin, Johannes og Ove, som var på valg blev alle genvalgt.

Med venlig hilsen Cykeludvalget

• Johannes Breinholt 40372741 

• Kjeld Kjeldgaard 61606920 

• Martin Lund Andersen 29452059 

• Charlotte Horsholt 40626080

• Ove Kviesgaard 40415070 

• Hans Jørgensen 51803888 

 

SÅDAN TRÆNER VI

Racerne kører mandag, hvor der tages hensyn, så alle kan være med. Onsdag køres stærkere og nogle gange længere. Inden start deles op i hold, så alle kan finde et hold at være med på. Der bliver samlet op på alle hold. Vi kan også starte ud i et hold og så dele op og vælge forskellige ruter undervejs og eventuelt senere samles igen. Vi vil prøve at variere træningen. Vi er meget åbne for forslag til, hvordan vi bedst får det til at gå, så alle kan være med.

Vi har også et "Kaffehold" som cykler hver mandag, skulle du være interesseret kan du kontakte

Henning Gregersen tlf. 51307083 eller på mail henning.gregersen@privat.dk


HUSK CYKELLYGTERNE - DET KAN VÆRE MØRKT INDEN VI KOMMER HJEM


BEGYNDERE - OG FOLK HELT UDE AF FORM


Lige som sidste år har vi et hold for begyndere. På dette hold er der en erfaren rytter (holdkaptajn) med, som lægger ruten og fortæller, hvordan man kører i gruppe, og hvad der ellers er brug for at vide. Vi starter op med korte ture, som vil blive øget gradvis. Max længden bliver ca. 40 km. Hastighed ca. 20-24 km/t. Kaptajnen bestemmer fart, spurter, opsamling og hvordan man kører i gruppen. Han sørger hele tiden for, at alle kan være med, så ingen bliver tabt af feltet. Opgaven som holdkaptajn går på omgang blandt de erfarne ryttere. Når vi når hen mod sommerferien, vil nogle af begynderne kunne køre med på vores 2. hold. Begynderne fra tidligere sæsoner har været glade for at være med på holdet. Vi har bestemt at være meget påpasselige med ikke at køre hurtigere, end den svageste kan være med og stadig vil synes, det er sjovt at være med. De, der har cyklet med på begynderholdet, har klaret sig så godt, at de har cyklet med de øvrige i den sidste del af sæsonen. Men vi er klar til hele tiden at dele op, hvis der lige er brug for det.
Er du helt ude af form eller har du aldrig cyklet før finder vi også en måde at løse det problem på. Ligeledes, hvis du får huller i træningen.

Vi hjælper hinanden på alle måder.